Gull med fastpris

Digiflow satser tungt på IT-drift til sMB-markedet og standardiserte digitaliseringsprodukter. I 2016 doblet selskapet bunnlinjen og økte inntektene med 25 prosent.

 

HENRIK CHARLESEN

 

– Vi trodde lenge at IT-drift var det forretningsområdet som skulle dra mye av lasset, men det viste seg i 2016 at digitalisering virkelig har skutt fart.
Adm. direktør og Digiflow- gründer Morten Berentsens strategi om å satse på IT-tjenester til småbedriftsmarkedet har virkelig slått an. I 2016 økte selskapet om- setningen med 25 prosent til 85,2 millioner kroner og satt igjen med 8,3 millioner kroner på bunnlinjen. Selskapet ble startet opp mot slutten av 2009, og har kun levert røde tall på bunnlinjen ett eneste år. Det var i 2010, etter at selskapet gjorde f lere store investeringer.

 

Fastpris

Digiflow tilbyr blant annet standardiserte digitaliseringsprodukter, som skybasert arkiv og ulike digitale arbeidsprosesser og de ansatte jobber tett med partnere som Microsoft, Office365, HP, Xerox, Cisco og Symantec.

– Vårt digitaliseringskonsept skiller seg en del fra våre konkurrenter. Vi tilbyr helt konkrete, standardiserte digitaliseringsprodukter, som vi blant annet viser frem på et eget demorom. Alt skjer til fastpris, sier Berentsen og fortsetter:

– Det finnes nok av IT-selskaper der ute som kun er ute etter å sanke nok timer hos kundene, sier Bernt- sen. IT-selskapet har i dag 25 ansatte, men planlegger å ansette ytterligere ti i løpet av kort tid.

– Vi ser store muligheter i SMB-markedet, både på IT-drift og innenfor digitalisering. Det er mange bedrifter som ikke har vært i nærheten av å tenke på digitalisering ennå, sier Berentsen.

– Hvordan ser 2017 ut?

– Vi har budsjettert med 104 millioner kroner i driftsinntekter og en ebitda-margin (resultat før skatt og renter) på 15 prosent. Etter første kvartal lå vi godt an og har nå 26 måneder på rad med positive tall, sier Berentsen.

 

650 kunder

Digiflow har i dag 550 kunder innenfor digitalisering og rundt 100 kunder på IT-drift. Innen IT- drift er segmentet virksomheter med 10 til 100 brukere. Innen digitalisering kan de levere løsninger på flere tusen brukere.

På kundelisten har Digiflow en stor andel organisasjoner og stiftelser, i tillegg til offentlige og private bedrifter.

Ifølge Alexander Jaksland, leder for avdelingen IT Salg i Digiflow. har mange av kundene vært fanget i en IT-løsning tilpasset leverandøren hvor det ofte var gunstig for IT- selskapet å fakturere support.

– Vi har definert en helt ny standard for IT-drift. Konseptet gir kundene gjennomarbeidede løsninger, full forutsigbarhet og god support, hevder han.

Konseptet er slik at kundene betaler en fast pris, der det er i Digiflows interesse at det skal være behov for minst mulig support.

– Vi går derfor grundig inn i løsningene helt fra forprosjektet og utfordrer kundene til å legge kvalitet i hvert ledd, sier Jaksland.

Digiflow

  • Norsk IT-selskap som tilbyr IT-drift og digitalisering.
  • Etablert 2009.
  • Partner med bl.a. Microsoft, Office365, HP, Xerox, Cisco og Symantec.

 

Artikkelen er hentet fra Finansavisen 8. mai 2017.

artikkel digitalisering

PersonvernDesign: Tenk KommunikasjonUtvikling: Coretrek AS