Digiflow og Cisco Meraki sikrer SMB-markedet mot økende cyber-trusler

– Med Cisco Meraki får du det beste fra to verdener: Det trygge, stødige og stabile fra Cisco som en pioner i bransjen, og det innovative, kreative og nytenkende fra Meraki, sier Geir-Otto Jakobsen, CTO i Digiflow.

Han kan fortelle at Cisco, til tross for sin bunnsolide historikk i bransjen, trengte fornyelse – med spesielt fokus på sikkerhet og innovasjon. Løsningen ble oppkjøpet av Meraki i 2012.

– Selv om de ble brukt mye i enterprise-markedet, nettopp fordi de er så stabile, var ikke Cisco høyt representert i de øvre sikkerhetslagene. Dette gjorde at de ofte ble brukt som rent nettverksutstyr, og ikke så mye sikkerhetsutstyr. Men etter at de kjøpte Meraki klatret de rett til topps i den magiske kvadranten til Gartner, forteller han.

På motsatt side kan han fortelle at Meraki, som til sammenlikning er et relativt ungt selskap, raskt ble en ledende aktør på den innovative fronten, men som manglet den erfaringen og ansienniteten som Cisco satt på etter mange år som bransjeledende selskap.

– En stor styrke her er at Meraki har friheten hos Cisco til å kjøre helt og holdent sin egen greie; selv nå, åtte år etter at de ble kjøpt opp, har de beholdt sin særegne identitet. Dermed står de som et motsetningspar som utfyller hverandre perfekt, noe som definitivt kommer kundene til gode: Du får dønn stabilt utstyr som støttes opp av cutting edge teknologi, sier Geir-Otto.

Trygghet mot økende cybertrusler
Der de store enterprise-markedene fortsatt benytter seg av ‘klassisk Cisco’, trekkes SMB-markedet mer mot Meraki-porteføljen. I denne porteføljen inngår enheter som brannmurer, trådløse aksesspunkter, switcher, programvare for enhetshåndtering i skyen og ikke minst overvåkningskameraer.

– For kundene handler dette om sikkerhet mot det stadig økende trusselbildet fra eksterne faktorer, og ved å bruke teknologien til Meraki har vi i Digiflow full oversikt i sanntid over trusselbildet til alle kundene våre, forklarer Geir-Otto.

I tillegg kan kundene forsikres om at underliggende sikkerhetsfunksjonalitet gjør at hvis én kunde blir rammet av noe, vil beskyttelsen automatisk også gå ut til alle andre kunder innenfor Cisco-sfæren. Her er det viktig å understreke at selv om det er umulig å sikre seg 100%, vil de automatiserte prosessene – og begrensning av menneskelig involvering – sikre kundene på best mulig måte.

– Med én gang du har menneskelig involvering har du også et sikkerhetsproblem. Når måten cyberkriminelle jobber på i tillegg blir mer og mer sofistikert – og mer rettet mot brukerne – er det er om å gjøre å kunne beskytte mest mulig mot menneskelige feil, sier han.

En gjensidig satsning
Digiflow har som et hovedfokus å tilby profesjonelle tjenester til et segment i markedet som langt ifra er bortskjemt når det gjelder profesjonelle tjenester, og Geir-Otto kan fortelle at samarbeidet med Cisco er ganske unikt for en bedrift på Digiflow sin størrelse.

– Vi har en oppmerksomhet fra Cisco som tidligere har vært forbeholdt større aktører, og det signaliserer noe av tankegangen vår: For å kunne hefte seg som bransjeledende, må man omgås de beste, sier han.

Han forteller videre at Digiflows fremgangsmåte mot samarbeidspartnere er å samarbeide med de beste i markedet, og at dette samarbeidet går begge veier.

– Det betyr mye for oss at Cisco har valgt å samarbeide med oss. Dette er en perfekt match i forhold til vår modell, og vi er sikre på at det kommer til å være et fruktbart samarbeid for begge parter i lang tid fremover.

PersonvernDesign: Tenk KommunikasjonUtvikling: Coretrek AS